LogoPoteca

Cursuri pentru adulți

Hobby-urile ne aduc plăcere și ne fac să ne simțim mai bine, nu? 

Totodată, pasiunile creative sunt cele care ne scot din cotidian și ne ajută să ne bucurăm de ce avem și ce suntem.

Cursuri pentru adulți

Hobby-urile ne aduc plăcere și ne fac să ne simțim mai bine, nu? 

Totodată, pasiunile creative sunt cele care ne scot din cotidian și ne ajută să ne bucurăm de ce avem și ce suntem.

Desen și Pictură

Pictura nu este doar pentru cei creativi sau talentați. Chiar și oamenii cu o gândire mult mai analitică și pragmatică își pot stimula creativitatea practicând artele plastice. Exercițiul, atenția și determinarea ajută acest gen de persoane să-și dezvolte imaginația în propriul ritm.

Când oamenii creează ceva frumos prin pictură, își stimulează mintea creativă în timp ce ameliorează tensiunea mentală. Eliberarea anxietății sub formă de pictură ajută o persoană să se relaxeze și să renunțe la toate presiunile care afectează mintea. Nu este o surpriză faptul că nivelurile scăzute de stres duc la un stil de viață mai fericit și mai sănătos și ajută la îmbunătățirea sănătății mintale generale.

Joi

17:00 – 20:00

Vineri

09:30 – 13:30

Modelaj în lut

Cu toții ducem vieți agitate, trepidante, care de multe ori ne fac să simțim că nu mai avem energie, că muncim prea mult și că suntem stresați cronic. Dacă și tu simți că stresul te copleșește ori te confrunți cu anxietatea, e bine să știi că hobby-urile de natură artistică te pot ajuta să te relaxezi.

Vineri

14:30 – 18:00

Ateliere de modelaj în lut și pictură pe obiecte cu familia sau cu prietenii

Într-o perioadă în care încearcăm să ne împărțim cât mai bine viața de familie cu cea profesională, activitățile alături de cei dragi ajută mult la menținerea relațiilor importante.

             Noi vă propunem un curs inedit, în urma căruia veți rămâne atât cu timpul de calitate petrecut cu cei dragi, cât și cu un obiect unic ce vă va aminti permanent de emoția trăită atunci când l-ați realizat.

Sâmbăta

15:00 – 17:00

Curs intensiv de portrete pictate

Acest curs este adresat tuturor! Atât celor care au mai pictat vreodată, cât și celor care abia încep să se familiarizeze cu domeniul. Timp de 2 zile vei beneficia de direcțiile artistului Dan Ursu pentru a învăța indiferent de experiența pe care o ai în desen și pictură, să îți exprimi creativitatea printr-un portret pictat.

Ce poți învăța la curs:

Curs intensiv de pictură murală

Pictura murală reprezintă una dintre cele mai vechi forme de manifestare artistică, existând încă din cele mai vechi timpuri atunci când oamenii încercau să comunice prin scrijelirea stâncilor și a pereților grotelor. Societatea a evoluat, iar picturile murale au devenit în timp adevărate opere de artă, fiind folosite și în prezent cu scop decorativ.

Pictorul Dan Ursu vă oferă posibilitatea să învățați mai multe despre arta picturii murale, a culorilor precum și aplicarea diferitelor tehnici în pictură sau desen.

Durata cursului: 3 zile

Curs intensiv de pictură bizantină

Una dintre caracteristicile principale pentru care arta bizantină s-a remarcat a fost influența asupra artei clasice pe care o aveau operele sale. Se crede că perioada bizantină marchează o redescoperire a esteticii clasice, care a jucat un rol esențial în arta Renașterii câțiva ani mai târziu. Deși arta bizantină a avut unele variații de-a lungul existenței sale, aproape toate operele artistice au fost legate de temele religioase și de expresia religiei în toate formele sale.

În fiecare miercuri, între orele 19-21, vă punem la dispoziție spațiul ideal și materialele necesare, toate sub atenta supraveghere a artistului nostru iconograf. Acesta din urmă vine cu o experiență bogată, cu peste 100 de icoane pictate, iar alături de el, veți obține o pictură corectă de care veți fi foarte mândri.

Ce poți învăța la curs:

Curs de pictură în maniera Pop Art

Cursul intensiv presupune :

Obiective :

Scroll to Top